Altres mètodes

Auriculoteràpia

Es la utilització terapèutica del pavelló de l’orella, en la medicina tradicional xinesa la orella no es un òrgan aïllat, si no un òrgan que te intima relació amb la resta del cos, un microsistema.

La auriculoteràpia es una variant de l’acupuntura en la qual es punturen certs punts per la prevenció o tractament de diferents condicions. Serveix com a tractament únic, però mes habitualment com a tractament complementari per reforçar el tractament de base.

En la medicina japonesa s’incorpora com a complement d’un tractament arrel, sobre tot en casos de dolor, buscant sempre els punts reactius i deixant de forma semipermanent una finíssima i molt petita agulla quasi inapreciable (Empishin) o també llavors i esferes (Ryù) que produeixen una estimulació del punt.

 

Agulles intradermals

Les agulles intradermals (Hínaíshín) son petites agulles molt fines que és poden deixar col·locades en algunes parts del cos i de forma subcutània, per sota de la pell. No son molestes ni produeixen dolor.

Van ser ideades per Kobei Akabane al any 1950, i son utilitzades molt freqüentment per les escoles de teràpia de meridians (Keiraku Chiryo). Les agulles intradermals s’utilitzen sobre tot en casos de dolor.

 

Nutrició holística a càrrec de Violant Flores

La nutrició holística és una pràctica professional innovadora que integra el concepte que les persones formen part d’un tot indivisible, cercant un equilibri entre el cos, la ment i les emocions en relació a l’alimentació.

Integra els hàbits alimentaris relacionats amb les pròpies conductes i emocions i te cura de les sensacions corporals en relació a l’alimentació que practica cada persona. La nutrició holística és una forma d’atendre a les necessitats alimentàries i nutricionals de la persona en coherència amb el seu entorn.

L’alimentació de una persona no es pot mirar de forma aïllada ja que va associada als hàbits, creences, emocions i forma de vida que la persona té. És pot plantejar des de dos aspectes.

La prevenció: aprenent hàbits nous, sabent el que convé o no en relació a les necessitats que es tinguin, aprenent altres maneres de relacionar-te amb el menjar i prenent més consciencia de la teva alimentació.

La millora de la salut: fent els canvis necessaris en la teva alimentació quan ja ha aparegut una alteració o malaltia.

La forma de treballar de Violant esta adreçada a la alimentació natural i de proximitat, poden oferir diferents opcions en alimentació vegana, macrobiòtica, vegetariana i mediterrània.

Podeu informar-vos o demanar visita directament a Violant al telèfon 652 608 412 o mitjançant el formulari de contacte.

 

Fitoteràpia

La fitoteràpia fa menció a les plantes o herbes medicinals. En la consulta s’utilitza tant la fitoteràpia xinesa com la fitoteràpia occidental.

Es pot fer servir com a tractament únic o com a complement dels tractaments d’acupuntura japonesa. La utilització dependrà de les necessitats del pacient i de la regularitat de les visites.

Els complements alimenticis, dons es així com es comercialitza al nostre país, serveixen per complementar en cas de deficiències i per prevenir, també son utilitzades per potenciar els efectes d’un tractament.

Shiatsu – sistema Namikoshi

Shiatsu en japonès, vol dir pressió amb els dits (shi, dit, atsu, pressió). Es una teràpia corporal d’origen japonès amb arrels en la filosofia de la Medecina Tradicional Xinesa i la massoteràpia. Mitjançant pressions amb els polzes i els palmells sobre determinats punts del cos, combinat amb lleugers estiraments, el Shiatsu permet corregir irregularitats a la vegada que manté i millora la salut.

Aquestes pressions son perpendiculars al cos del pacient i es modulen segons la resposta de la zona pressionada amb l’objectiu d’estimular no solament la pell, sinó també els músculs i el Sistema Nerviós Central i Perifèric.

La visió que a Orient es te de la medecina o la prevenció de malalties contempla el cos humà com un tot. Tant important es l’aspecte físic com energètic de la persona. Les mans del terapeuta o practicant son les úniques eines que utilitza per tal que la persona que rep tractament de Shiatsu pugui beneficiar-se i expressar tot el seu potencial.

Els seus efectes sobre el organisme:

 • Proporciona gran benestar emocional
 • Flexibilitza la pell
 • Millora el sistema circulatori
 • Flexibilitza el sistema muscular
 • Ajuda a la recuperació del equilibri del sistema esquelètic
 • Facilita les funcions del sistema digestiu
 • Millora el control del sistema endocrí
 • Regula les funcions neuronals

En l’actualitat son varies les escoles o disciplines de Shiatsu que es practiquen arreu del món: Namikoshi, Masunaga, Zen, en son algunes. Tokujiro Namikoshi es considerat el creador del Shiatsu modern, i el seu estil, Shiatsu Namikoshi, essència del Shiatsu tradicional.

 

Shonishin

El shonishin és una tècnica pediàtrica que es remunta al segle XVII, període Osaka a Japó. El shonishin va ser desenvolupat com una tècnica especialitzada dins de la medicina i filosofia japonesa per a la cura dels nadons i els nens menors de 12 anys. Des de aproximadament l’any 1600 fins a l’actualitat s’han anat desenvolupant i perfeccionant tot un seguit de instruments per a l’aplicació d’aquesta pràctica pediàtrica.

El shonishin ofereix una alternativa a l’acupuntura convencional atès que els seus instruments no són invasius. És a dir, no s’introdueixen agulles, per la qual cosa no es perfora la pell. Els instruments que s’utilitzen al shonishin, que són miniatures, serveixen per a l’aplicació de diferents tècniques no invasives com el frec, el gratat suau, els copets i la pressió.

La selecció de la tècnica depèn de l’àrea que es treballarà, tots els mètodes s’apliquen de forma molt suau, pràcticament com una carícia, la qual cosa suposa una sensació molt agradable per als nadons i infants.

Efectes i beneficis del shonishin:
S’utilitza el shonishin principalment per reforçar l’energia vital i la constitució del nen, amb això fem un tractament preventiu i enfortim el seu sistema immunitari.

Altres aplicacions:

 • Problemes digestius
 • Problemes urinaris
 • Problemes d’oïdes
 • Millores en els hàbits del somni i alimentació
 • Millores en la socialització del nen

Un dels aspectes més atractius del shonishin és la possibilitat d’ensenyar als pares o cuidadors com continuar el tractament a casa. Això no només accelera el procés de curació sinó que també fa que els pares es sentin més connectats al procés de recuperació.